Consorțiu

Universitat Pompeu Fabra
Barcelona, Spain
Université Paris 8
Paris-Vincennes, France
Danish School of Media and Journalism
Copenhagen and Aarhus, Denmark
Linnaeus University
Kalmar and Växjö, Sweden
Universitatea Babeș-Bolyai
Cluj-Napoca, Romania
IJIE Website

Descrierea proiectului

cod 528057-LLP-1-2012-1-ES-ERASMUS-FEXI (2012-2015)

 

IJIE
Integrated newsroom

Integrated Journalism in Europe (IJIE) este un proiect LLLP care vizează schimbările din curriculumul școlilor de jurnalism din spațiul european în raport cu schimbările media din plan global. Proiectul urmărește să implementeze schimbările din plan comunicațional în sălile de curs, pentru ca viitorii jurnaliști europeni să beneficieze de noi metode de predare. Proiectul ia în considerare patru factori-cheie de care trebuie să țină cont învățământul jurnalistic: convergența media, relația dintre universități și piața muncii, simularea profesională și internaționalizarea învățământului.

Principalele obictive ale proiectului sunt: dezvoltarea metodelor de cercetare a convergenței media; crearea unei Rețele de corespondenți a studenților jurnaliști; oferirea unor soluții pentru simularea activității profesionale în universitate, dezvoltarea unei metodologii pedagogice care asigură noi abilități pentru jurnaliști; realizarea unor materiale didactice care promovează modelul redacției integrate; menținerea și promovarea unei rețele a universităților europene.

Proiectul este un efort interdisciplinar al unui consorțiu format din șase universități: Universitat Pompeu Fabra din Barcelona, Spania (coordonator); University of Westminster, Marea Britanie; Université Paris 8, Franța; Danish School of Media and Journalism, Danemarca; Universitatea Babeș-Bolyai, România; Linnaeus University, Suedia.