ZILELE CULTURII MEDIA 2019

V for Visual

Festivalul Studențesc de Scurtmetraje Nonficționale

V for Visual include în selecția anuală materiale non-ficționale de scurt-metraj produse de studenți din domeniile media, jurnalism și arte ai Departamentului de Jurnalism, dar și ai altor facultăți din cadrul UBB și universități din țară. Deja la a patra ediție, festivalul include o vizionare publică a producțiilor vizuale într-una dinte sălile de cinema din Cluj-Napoca. Selecția din anii anteriori poate fi vizionată pe canalul de YouTube al festivalului.

Contact: vforvisual@fspac.ro

Media și societate

Sesiunea de comunicări a studenților: “Media și societate: Modele, reprezentări și fenomene curente” 

Sesiunea de comunicări a studenților organizată de Departamentul de Jurnalism din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării se va afla la a XIII-a ediție în 2019. Ca și în anii anteriori, acest eveniment multilingvistic unic va reuni studenți din programele de studiu în limbile engleză, română, maghiară și germană care își vor prezenta proiectele de cercetare, vor primi comentarii din partea juriului și vor putea discuta posibilități de extindere și continuare a cercetării.

Termen limită pentru propunerile de proiecte: 15 aprilie 2019 pe adresa mediasociety@fspac.ro

Persoană de contact: lect. dr. Radu Meza (meza@fspac.ro)

Competiția Content++

În contextul unei piețe digitale globale care se schimbă cu mare viteză, genurile tradiționale evoluează și noi formate de conținut apar în fiecare an. Competiția Content++ adresează o provocare studenților din domeniile media, arte, jurnalism, comunicare sau chiar informatică și inginerie de a crea noi conținuturi digitale interactive inovative care să atragă interesul publicului în noi moduri. Propunerile de proiecte sunt încurajate în următoarele secțiuni: Online Long-form Writing și Multimedia Story, Data Journalism și Information Visualisation, Interactive Storytelling și Social Media Integrated StorytellingInnovative Online Content Publishing

Proiectele se vor înscrie în competiție prin transmiterea titlului, linkului și secțiunii (dintre cele de mai sus) pe adresa contentpp@fspac.ro

Termenul limită pentru înscriere este 15 aprilie.

AUDIO STORYTELLING AWARDS

AUDIO STORYTELLING AWARDS  Student Radio Encounters

Trăim într-o epocă de aur a storytelling-ului audio. Producția conținutului audio s-a dezvoltat și a fascinat ascultătorii de peste un secol – de la reportaje radio la podcasturi narative creative definite de oamenii de știință ca o practică culturală de producție și consum al conținutului sonor digital. Studenții sunt invitați să-și prezinte producțiile audio/radio  – știri, reportaje, podcasturi și alte producții audio inovative în fața unui juriu de profesioniști și profesori. Ceremonia de premiere va găzdui o dezbatere pe tema industriei radioului digital.

contact: Conf. dr. Cristina Nistor (cristina.nistor@fspac.ro)

Conferința Jurnalism și Media Digitală

Conferința ”Journalism and Digital Media”  va găzdui o serie de prelegeri ale invitaților și workshop-uri pe tema trendurilor emergente și bunelor practici în educația, cercetarea și producția în media digitală.

Propunerile de prezentări de maxim 10 minute sub formă de abstract în limbile engleză sau română se vor transmite pe adresa jdm@fspac.ro

Termenul limită pentru transmiterea abstractului este 15 aprilie 2019.

Expoziția Națională Studențească de Fotojurnalism FOCUS

Expoziția Națională Studențească de Fotojurnalism FOCUS este un proiect ce dorește implicarea studenților din România într-un dialog despre principalele practici profesioniste din domeniul fotojurnalismului.

Expoziția are cinci secțiuni: NEWS PHOTO, STREET PHOTOGRAPHY, PHOTO STORY, PHOTO PORTRAIT, NATURE și TRAVEL.

Studenții interesați sunt rugați să transmită fotografiile realizate în cadrul unor cursuri sau proiecte extra-curriculare anterioare lunii mai 2019. Imaginile trimise trebuie să fie la dimensiunea crop 20×30 cm, rezoluția 300 DPI  și  minim 3000×2000 pixeli, și pot fi realizate cu un aparat foto sau cu un telefon mobil. Acestea vor fi însoțite de datele de contact ale studentului (nume, prenume, numele Universității, adresa de email și număr de telefon) și de explicații foto (prezentarea personajului și a poveștii din spatele imaginii).

Termenul limită de trimitere a fotografiilor: de 7 mai 2019, la e-mail focus@fspac.ro

În cadrul evenimentului va fi organizată și o dezbatere adresată studenților cu participarea unor fotojurnaliști profesioniști și ceremonia de premiere a celor mai bune fotografii expuse.

ZILELE CULTURII MEDIA 2018

-Cluj-Napoca, 18-25 Mai-

Departamentul de Jurnalism a organizat a treia ediție a Zilelor Culturii Media. Inițiată în 2016, această serie de evenimente are loc pe durata unei săptămâni și constituie un forum pentru schimbul de idei, întâlniri și colaborări între studenți, profesioniști, profesori și cercetători din media digitală, jurnalism și comunicare.

PROGRAM

ZILELE CULTURII MEDIA

25-31 mai 2017

Departamentul de Jurnalism a organizat a doua ediție a Zilelor Culturii Media înte 25 și 31 mai 2017. Inițiată în 2016, această serie de evenimente se desfășoară pe perioada unei săptămâni și își propune să reunească studenți, profesioniști, profesori și cercetători din domeniile media digitală, jurnalism și comunicare și să devină un forum pentru schimbul de idei și facilitarea colaborărilor profesionale.

PROGRAM

Comitetul de organizare: prof. univ. dr. Elena Abrudan, conf. univ. dr. Andreea Mogoș, lect. dr. Rareș Beuran, lect. dr. Radu Meza, lect. dr. Gyorffy Gabor, conf. dr. Cristina Nistor, lect. dr. Andrei Costina