Shoebox FSPAC

Acum un an, în ajunul Crăciunului, am reușit să binedispunem și să facem mai fericite 110 persoane care au primit daruri de Crăciun din partea facultății noastre! Prin efortul comun al cadrelor didactice și al studenților, am donat 110 cadouri organizației de caritate Blythswood România. De simpaticele „cutii de pantofi” s-au bucurat copilași de toate vârstele, dar și persoane vârstnice care l-au așteptat pe Moș Crăciun în spital.

Anul acesta dorim să repetăm experiența, motiv pentru care vă propunem să participați cu toții la campania Shoebox 2013, organizată de FSPAC în parteneriat cu Blythswood România. Încurajăm cadrele didactice și studenții să facă donații și/sau daruri pentru copiii și persoane de toate vârstele.

VĂ REAMINTIM CE ESTE PROIECTUL SHOEBOX?

Proiectul ShoeBox este desfășurat de Societatea de Caritate Blythswood. Blythswood România a împărțit, anual, peste 10.000 cadouri de Crăciun venite din Marea Britanie, iar de trei ani mobilizează resursele locale și strânge cadouri și din România. În anul 2012, au primit cereri pentru peste 34.450 de cadouri, dintre care doar 12.000 au fost onorate. Scopul proiectului ShoeBox este dăruirea cadourilor de Crăciun persoanelor care au o stare financiară precară, trăiesc cu un handicap sau își petrec Crăciunul în spital.

CUM POATE CONTRIBUI FIECARE DINTRE NOI?

Se iau o cutie de pantofi și niste hârtie de ambalat cadouri. Se ambalează separat capacul cutiei și cutia. Se umple cutia cu daruri potrivite pentru destinatarul cadourilor (fetițe cu vârste cuprinse între 3-7 ani, 8-12 ani, 13-17 ani; femei sau femei în vârstă; băieți cu vârste cuprinde între 3-7 ani, 8-12 ani, 13-17 ani; bărbați). Se alege o felicitare și se formulează o urare de Crăciun.

Ce conține cutia?  

Vă puteți inspira din următoarea lista, care are, însă, doar caracter informativ:

  • Obiecte de igienă personală: periuță, pastă de dinți, săpun, șampon, șervețele umede, deodorant, perie, spumă de ras, cremă etc.
  • Rechizite școlare: stilou, creioane, creioane colorate, ștampile pentru copii, ascuțitoare, liniar, radieră, caiete, cărți de colorat, pensule și acuarele, plastelină etc.
  • Haine: șosete, bluză, pijama, căciulă, fular, eșarfă, tricou, mănuși etc.
  • Jucării și cărți: jucării mici, păpușă, mașinuță, lego, cărți de joc, cărți, puzzle, animăluțe de pluș etc.
  • Dulciuri: bomboane, acadele, biscuiți etc.
  • Altele: lumânări, trusă de cusut, suveniruri, bijuterii etc.
  • O felicitare de Crăciun

 

Valoarea contabilă a unei cutii este de 50 RON, dar acest lucru nu înseamnă neapărat că trebuie să cumpărați lucruri în valoare de 50 RON. Se pot pune în cutii și lucruri care au fost folosite, dar sunt într-o condiție bună și pot fi purtate sau folosite în continuare (un fular, o căciulă frumoasă, o jucărie pentru copii, bijuterii etc.). Vă rugăm să nu puneți în cutie fructe proaspete, care s-ar putea strica, sau alte produse ușor perisabile (de exemplu, produse de patiserie).

PENTRU CEI OCUPAȚI

Cei care, din diverse motive, nu pot participa efectiv la cumpărarea produselor, au posibilitatea de a face o donație de 50 RON la Csilla, la secretariatul pentru masterat, iar studenți voluntari vor face cumpărăturile. Banii se pot aduce până miercuri, 11 decembrie, ora 16:00.

CÂND SE DESFĂȘOARĂ ACȚIUNEA DE AMBALARE ȘI COLECTARE A CADOURILOR?

Joi, 12 decembrie, începând cu ora 16:00, ne întâlnim cu toții (studenți și profesori) în fața sălii 101 pentru a ambala cadourile. Pentru cei care nu aveți cutii și/sau hârtie de ambalat, acestea vor fi disponibile la fața locului (în măsura în care aveți cutii, vă rugăm să veniți cu ele). Cei care au cadourile gata împachetate le pot lăsa, pur și simplu, la voluntarii care vor fi prezenți la acțiune, dar avem rugămintea de a ambala separat cutia și capacul acesteia. Sunteți asteptați în număr cât mai mare!

Începând cu ora 19:00 va începe tradiționala împodobire a bradului și seara de colinde organizată de colegii de la CRP.

De asemenea, vă rugăm să diseminați informația cu privire la campania ShoeBox 2013 în rândul colegilor și al studenților de la toate departamentele!

Pentru orice detalii sau informații suplimentare, vă rugăm să le contactați pe colegele noastre Cristina Haruța (haruta@fspac.ro) și Csilla Gergely (gergely@fspac.ro).

 

Shoebox text