Introducere în jurnalismul narativ – workshop DoR

Workshop DoR 2013

Departamentul de Jurnalism al FSPAC a organizat evenimentul Cum spui povești în jurnalism – Introducere în jurnalismul narativ în 3 și 4 aprilie. Activitatea a reunit două workshop-uri și o discuție liberă sub forma unei sesiuni de întrebări și răspunsuri pe tema jurnalismului narativ, susținute, respectiv moderate de Cristian Lupșa și Lavinia Gliga, redactori ai publicației trimestriale Decât o Revistă.

La workshop-uri au participat studenți ai Departamentului de Jurnalism, împărțiți în două grupe de lucru. Participanții la workshop au avut ocazia să descopere noi aspecte ale meseriei de jurnalist și să pună în aplicare cunoștințele acumulate în cadrul cursurilor de la facultate. Evenimentul a inclus și o conversație deschisă pe tema jurnalismului narativ, în cadrul căreia au fost invitați să participe studenții de la toate departamentele facultății.

Proiectul a urmat tematica abordată în cadrul conferinței Cum scrii povești de impact, susținută de redactorii Decât o Revistă la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării în luna noiembrie a anului 2012. Conferința s-a bucurat de o prezență numeroasă din partea studenților și cadrelor didactice ale facultății (atât de la Departamentul de Jurnalism, cât și de la celelalte departamente).
Evenimentul se înscrie în seria activităților care marchează împlinirea a 20 de ani de învățământ jurnalistic la Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.